KIYMALI ISPANAK YEMEGI


MALZEMELER:

  • yarim kilo ispanak
  • 1 su bardagi pirinc
  • 100 gr kiyma
  • 1 tane büyük kuru sogan
  • 2 dis sarimsak
  • tuz,kirmizi biber
  • 1 yemek kasigi salca

YAPILISI:Ispanaklar 2,3 kere yikandiktan sonra iri iri kiyilir ve bir kenara alinir,bir tencereye 1 yemek kasigi margarin yada 3 yemek kasigi sivi yag konup kiyma kavrulmaya baslanir daha sonra yemeklik dogradigimiz soganlar kavrulur üzerine 2 dis sarimsak kucuk kucuk dogranip eklenir ve kavrulmaya devam edilir daha sonra yikanmis pirinci ispanagi eklenip ispanaklar bir müttet kavrulur daha sonra salcasi,tuzu ve kirmizi biberide eklenip üzerini gececek kadar kaynamis su konup kisik ateste pirincler yumusayincaya kadar pisirilir daha sonra sicak servis yapilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s